На 21 февруари на ГКПП Капитан Андреево на трасе Входящи леки автомобили

...
На 21 февруари на ГКПП Капитан Андреево на трасе Входящи леки автомобили
Коментари Харесай

Откриха контрабандни златни накити за 88 331 лв. на Капитан Андреево“

На 21 февруари на ГКПП " Капитан Андреево "  на трасе „ Входящи леки коли и рейсове “ дошъл рейс с 23 пасажери, пътуващ от Турция през България за Румъния. По метода „ разбор на риска “ транспортното средство и пътуващите в него лица били селектирани за щателна митническа инспекция.

Служител на Агенция „ Митници “ забелязал, че един от пасажерите бил очевидно обезпокоен и нервно крачил до входа на помещението за инспекции. На лицето бил осъществен персонален обзор и в подложен на кръста му разтеглив колан митническите чиновници разкрили 4 броя пакети, в които били укрити произведения от жълт метал – пръстени, медальони, гривни, синджири, огърлици и обици. Според експертизата на вещото лице откритите 876,90 грама бижутерийни произведения били от 14 и 22-каратово злато и са на обща стойност 88 331 лв.. 
 
Контрабандните златни украшения са били арестувани.

По случая е формирано досъдебно произвеждане, което се организира от проверяващ митнически контрольор.

По предписание на Окръжна прокуратура-Хасково на 52-годишния турски гражданин е повдигнато обвиняване. Спрямо същия е била взета мярка за неотклонение „ Гаранция в пари “ в размер на 3000 лв., както и „ Забрана за овакантяване рамките на Република България ”, с изключение на с позволение на Окръжна прокуратура-Хасково. 

Разследването по случая продължава.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР